Laksa Recept Taste of Holland

Laksa Taste of Holland

Laksa Taste of Holland

Zoals we aan vele enthousiaste bezoekers aan onze stand op de Taste of Holland hebben beloofd, is hier
de werkwijze en ingrediënten die ik gebruikt heb voor mijn LAKSA
Volgens een uitgelezen recept werken doe ik eigenlijk nooit. De ene keer valt ie wat zachter van smaak uit en dan weer wat pittiger
Maar Laksa heeft wel bepaalde ingrediënten nodig die laksa tot een laksa maken. Enfin, wat je doet en nodig hebt: voor ongeveer 2 liter soep,
ongeveer 1 flinke eetlepel korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad gemalen en een 1 zeer fijn gesnedenstengel citroengras, 3 cm gemberwortel, 3 tenen knoflook, theelepel laos, rode chili peper, evt naar wens wat trassi (garnalenpasta) en naar wens een flinke hand cashew noten, dit alles draai ik in een keukenmachine (of blender) met wat zonnebloemolie tot een pasta. Dit heet rempah.
Deze pasta ruikt nu al geweldig in de machine.
Doe de pasta in de soeppan en bak het een paar minuten aan (evt met wat extra olie)
… de geuren die vrij komen zijn zalig… daar doe je dan ongeveer 1200 ml water bij, een blikje cocosmelk/room en pruttelt t geheel lekker ‘gaar’ zoals wij op de Taste er fijn gesneden groenten in deden (zoals bosuitjes, tomaatjes, gebakken uitjes, gekookt eitje verse koriander, chili pepertjes, en evt tauge) je kunt wat limoensap erin druppelen of erbij serveren.
Je kunt zelf alles erin doen wat je lekker vind. Uiteraard kun je er zelf meer pepers indoen of meer cocos… gewoon een aantal keren maken en uitproberen.. fine-tunen. Jouw eigen Laksa wordt jouw smaak belevenis, let maar op!
Denk je dat t jou hiermee gaat lukken? Vast wel , toch? Laat t me maar weten als je nog vragen hebt en … vooral als t gelukt en lekker is. Twijfel niet en ga op je gevoel af.. denk lekker losjes bij dit soort gerechten.. Elke pan soep die ik op de tatse met de pasta heb aangemaakt heb ik ook steeds bij gesteld… ene keer wat meer pasta erbij (dat kan gewoon tijdens t koken van de soep) dan weer wat mee cocos of water.. goed proeven en bedenken wat jij t lekkerst vind.
extra tip: gebakken gamba, kip, rijst of noodles ..t kan er allemaal bij/in.
Heel erg veel plezier bij t bereiden van deze smaakexplosie!
vriendelijke groeten Astrid,

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *