Kookdemo runderstoofpot

Het was een twintigtal lezers van Dagblad Zaanstreek gegund om maandagavond een kijkje te nemen in de keuken bij ’Masterchef’ Astrid van der Meer. Dat gebeurde in de kookstudio van de stichting Koken Eten & Daten.

Centraal stond de runderstoofpot, dit keer kalfsvlees, die Astrid kookte voor de serie Zaanse Smaakmakers. „Kom maar langs als je vragen hebt”, bood Astrid aan en vragen hadden de lezers! Over de ouderwetse snelkookpan, over verschillende ingrediënten en dat je ’alles gewoon in de pan kunt mieteren’, zoals Astrid het noemt.

Tijdens het wachten op het ’snelkoken’ van de stoofschotel liet Astrid zien hoe je als échte kok champignons bakt. „In schijfjes, in olie en niet bang worden van de rook, want dat is gewoon vocht uit de champignons en dat hoort zo.”

Koken is een vak, zo bleek maar weer. De ultieme test was het proeven van de champignons (met mais, pepertje en roomkaas, beetje water erbij) en de stoofschotel, natuurlijk. Het smaakte de lezers allemaal prima.

runderstoofpot-recept

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *